Ζητούνται Εθελοντές Για Το Κέντρο "Έλλη Λαμπέτη" Της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» μέσα στο 2010, θα πραγματοποιήσει, μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες. Προσκαλούμε όσους έχουν διάθεση, χρόνο και όρεξη να συμβάλλουν εθελοντικά, κατόπιν εκπαίδευσης, στις δράσεις που θα οργανώσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-7773112.
Facebook
Στηρίξτε Μας

Γίνε Φίλος(η) Του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη!

Βοήθησε και εσύ στήριζοντας το έργο μας με 30€ το χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες...

Γίνετε Χορηγός
Στηρίξτε το έργο του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη με τη χορηγία σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότρες πληροφορίες...
Κάθε αγορά σας βοηθά το Κέντρο Έλλη Λαμπέτη να στηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού!
Στηρίξτε Αγοράζοντας
Χορηγός Επικοινωνίας
inter
Αναζήτηση

Η Αυτοεξέταση Του Στήθους Μπορεί Να Σώσει Τη Ζωή Σου

Με την έγκαιρη διάγνωση –που μπορεί να γίνει με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την εξέταση των μαστών από τον ειδικό- οι πιθανότητες θεραπείας και καλύτερης επιβίωσης αυξάνουν κατακόρυφα. Το 90% των προβλημάτων του μαστού ανακαλύπτονται από την ίδια τη γυναίκα, άρα μην ξεχνάς να κάνεις τακτικά αυτοεξέταση.

ΒΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ

Η ψηλάφηση πρέπει να γίνεται με την επιφάνεια των δακτύλων με κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του μαστού. Αρχίζοντας από την κλείδα μέχρι τη βάση του μαστού και από τη μασχάλη μέχρι το στέρνο. Οι κινήσεις αυτές πρέπει στην αρχή να γίνονται με μικρή πίεση και στη συνέχεια με αρκετή πίεση.


ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ

Σαπουνίστε καλά κάθε μαστό. Με το δεξί χέρι ψηλά, εξετάστε το δεξιό σας μαστό με το αριστερό σας χέρι. Στην συνέχεια κάντε το ίδιο για τον αριστερό σας μαστό με το δεξί σας χέρι.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ

Παρατηρήστε αν υπάρχουν αλλαγές στους μαστούς σας (σχήμα, μέγεθος, δέρμα, συμμετρία, θηλές): 1) με τα χέρια κάτω, 2) με τα χέρια ψηλά πίσω από το κεφάλι, 3) με τα χέρια ενωμένα κάτω από το πηγούνι σας και σφίγγοντας συγχρόνως τους μυς του στήθους, και 4) σκύβοντας εμπρός με τους μαστούς να κρέμονται.

ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ

Ξαπλώστε και τοποθετήστε μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από την πλάτη σας και επαναλάβετε με κυκλικές κινήσεις και με την επιφάνεια των δακτύλων την εξέταση κάθε μαστού. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε ανωμαλία.

Βίντεο

Παρακολουθήστε αναλυτικά βίντεο για την αυτοεξέταση μαστών

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με τη μαστογραφία μπορούμε να βρούμε και ανωμαλίες οι οποίες δεν είναι ψηλαφητές. Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει την πρώτη μαστογραφία μεταξύ 35-40 χρονών και μετά τα 40 μία κάθε χρόνο.