Ζητούνται Εθελοντές Για Το Κέντρο "Έλλη Λαμπέτη" Της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» μέσα στο 2010, θα πραγματοποιήσει, μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες. Προσκαλούμε όσους έχουν διάθεση, χρόνο και όρεξη να συμβάλλουν εθελοντικά, κατόπιν εκπαίδευσης, στις δράσεις που θα οργανώσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-7773112.
Στηρίξτε Μας

Γίνε Φίλος(η) Του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη!

Βοήθησε και εσύ στήριζοντας το έργο μας με 30€ το χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες...

Γίνετε Χορηγός
Στηρίξτε το έργο του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη με τη χορηγία σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότρες πληροφορίες...
Κάθε αγορά σας βοηθά το Κέντρο Έλλη Λαμπέτη να στηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού!
Στηρίξτε Αγοράζοντας
Χορηγός Επικοινωνίας
inter
Αναζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 30ΕΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επετειακή Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για τα 30 χρόνια της, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα Αθηνών.

Καυτά θέματα, όπως οι απεικονιστικές μέθοδοι που υπάρχουν σήμερα (Μαστογραφία, - συμβατική και ψηφιακή -, Υπέρηχοι, Μαγνητική Μαστογραφία, Pet Scan) και που μπορούν η καθεμιά τους από διαφορετική σκοπιά, να δώσει πληροφόρηση ή να ανακαλύψει πρώϊμα τον καρκίνο του μαστού. Τονίσθηκε από τον κ. Αβραάμ Γκιάτα, η ανάγκη της υποβολής των γυναικών σε μαστογραφία από την ηλικία των 40 ετών και πολύ νωρίτερα σε ειδικές περιπτώσεις, όπως π.χ. στην κληρονομική επιβάρυνση.

Η κ. Αφροδίτη Νόνη έδωσε σημαντικά στοιχεία από την επεξεργασία σήμερα του παρασκευάσματος των όγκων, που διευκολύνει στην διαφορική διάγνωση στις περιπτώσεις που υπάρχει δυσκολία στη διάγνωση.

Η ομάδα του κ. Γεώργιου Ζωγράφου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αναφέρθηκε στην ελάχιστη, επεμβατική βιοψία και την ογκοπλαστική, στις περιπτώσεις συντηρητικής χειρουργικής επέμβασης στο μαστό.

Ο κ. Γεώργιος Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία και τη φιλοσοφία της συντηρητικής επέμβασης του μαστού, ενώ η κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα στις ενδείξεις, την τεχνική και τις τυχόν επιπλοκές της μαστεκτομής.. Ο κ. Βασίλης Μπαρμπούνης αναφέρθηκε στην ορμονοθεραπεία, ανάλογα με τα ευρήματα και τους προγνωστικούς παράγοντες από την ιστολογική εξέταση του παρασκευάσματος και παρουσίασε τις σύγχρονες απόψεις για την εναλλαγή των ορμονικών σκευασμάτων . Η κ. Σαββούλα Μάλλιου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εφαρμογής της προληπτικής θεραπείας στις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού μεγέθους από 1 εκ. και πάνω. Ο κ. Ευάγγελος Μαραγκουδάκης στους τρόπους, τα είδη και την ανάγκη για συμπληρωματική ακτινοθεραπεία στις περιπτώσεις συντηρητικής χειρουργικής αντιμετώπισης.

Η κ. Μαριάννα Μπιτσάκου αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι και την αντίδραση της γυναίκας μετά τη διάγνωση καρκίνου του μαστού, στην ανάγκη να υποστηρίζονται ψυχολογικά αυτές οι γυναίκες και μίλησε για το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».

Ο κ. Νεκτάριος Βουδικλάρης αναφέρθηκε στη στενή σχέση που υπάρχει στις γυναίκες με ψυχιατρική νόσο και καρκίνο του μαστού, ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου στην μοντέρνα θεραπεία στις γυναίκες με θετικό HER-2 και μεταστατικό καρκίνο του μαστού με το Herceptin.Ο κ. Γεώργιος Σαμέλης, αναφέρθηκε σε ένα καινούριο φάρμακο την Λαπατινίμπη (Tyverb) το οποίο αποτελεί μια στοχευμένη θεραπεία σε γυναίκες με καρκίνο μαστού. Το πλεονέκτημα αυτής της στοχευμένης θεραπείας είναι ότι δρα απευθείας στα καρκινικά κύτταρα και δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα. Χρησιμοποιείται σε γυναίκες με καρκίνο μαστού που υπερεκφράζουν το HER-2 new γονίδιο και είναι ανθεκτικές σε προηγούμενη θεραπεία με Herceptin. Τέλος ο κ. Δρακούλης Γιαννουκάκος αναφέρθηκε στις οικογένειες με σημαντικό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή ωοθηκών, οι οποίοι καρκίνοι συνδέονται με μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA 1 και BRCA 2, όπως επίσης στα γονίδια CHEK 2 και PALP 2 και STK11, στην γενετική ανάλυση όλων αυτών των περιστατικών και στο πως η γενετική του καρκίνου του μαστού μπορεί να ενσωματωθεί στην γενετική πράξη.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα