Ζητούνται Εθελοντές Για Το Κέντρο "Έλλη Λαμπέτη" Της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» μέσα στο 2010, θα πραγματοποιήσει, μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες. Προσκαλούμε όσους έχουν διάθεση, χρόνο και όρεξη να συμβάλλουν εθελοντικά, κατόπιν εκπαίδευσης, στις δράσεις που θα οργανώσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-7773112.
Facebook
Στηρίξτε Μας

Γίνε Φίλος(η) Του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη!

Βοήθησε και εσύ στήριζοντας το έργο μας με 30€ το χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες...

Γίνετε Χορηγός
Στηρίξτε το έργο του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη με τη χορηγία σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότρες πληροφορίες...
Κάθε αγορά σας βοηθά το Κέντρο Έλλη Λαμπέτη να στηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού!
Στηρίξτε Αγοράζοντας
Χορηγός Επικοινωνίας
inter
Αναζήτηση

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στη Καλαμάτα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ ΣΤΟ 12Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

SYNEDRIO2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Μαΐου το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στην Πόλη της Καλαμάτας. Η κ. Μαριάννα Μπιτσάκου Υπεύθυνη του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», Ψυχολόγος Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια, συμμετείχε  ως ομιλήτρια στην Συνεδρίαση με το κοινό, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου στις 10:30 το πρωί με Προεδρείο τους κ.κ. Παναγιώτη Χρυσομάλλη (Συντ/χο Διευθυντή της Κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας), Θεόδωρο Λιακάκο (Μαιευτήρα -Χειρουργό-Γυναικολόγο) και Σμαράγδα Βενέτη (Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρό Κυτταρολόγο). Σχολιαστής  της συγκεκριμένης ενότητας ήταν η  Δημοσιογράφος κ. Εύα Ντελιδάκη.

 

Η κ. Μπιτσάκου στην Ομιλία της με θέμα «η Ψυχοπαθολογία της ασθενούς με Καρκίνο του Μαστού» αναφέρθηκε στις πρώτες αντιδράσεις της γυναίκας όταν μάθει ότι νοσεί από καρκίνο του μαστού, για τους μηχανισμούς προσαρμογής και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού οι οποίοι ενεργοποιούνται μετά την διάγνωση, στα στάδια των ψυχολογικών αντιδράσεων μετά τη διάγνωση της νόσου, στις περιπτώσεις που ο ασθενής παραπέμπεται σε κάποιο Ψυχίατρο, στις συνέπειες της ψυχικής νοσηρότητας αλλά και στα είδη της αποκατάστασης (ψυχική, σωματική, κοινωνική). Τέλος αναφέρθηκε στους ανασταλτικούς παράγοντες στην Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού με έμφαση στους ατομικούς αλλά και στους κοινωνικούς παράγοντες.

Μετά το πέρας της ενότητας το κοινό συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, όπου οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις και έλυσαν απορίες των παρευρισκομένων.